woensdag 17 januari 2018

Huldiging Paralympiërs live op NPO 2

De Paralympische medaillewinnaars worden volgende week woensdag gehuldigd in de Grote Kerk in Den Haag. Ze worden daar toegesproken door onder anderen minister-president Rutte, staatssecretaris Van Rijn van Sport en chef de mission André Cats. De bijeenkomst wordt ’s middags rechtstreeks door de NOS in beeld gebracht.

Vier jaar geleden, in Londen, wonnen de Nederlandse paralympiërs tien keer goud, tien keer zilver en negentien keer brons; goed voor een tiende plaats in het medailleklassement. Op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro is de hoop dat Nederland verder reikt. Het ziet er veelbelovend uit: iets over de helft staat Nederland achtste in de medaillespiegel (zes keer goud, acht keer zilver en twaalf keer brons).

Aansluitend aan de huldiging brengen de medaillewinnaars een bezoek aan koning Willem-Alexander in Paleis Noordeinde. Een samenvatting daarvan is – samen met een terugblik op de gebeurtenissen in de middag – te zien in de vooravond. Beide uitzendingen worden gepresenteerd door Herman van der Zandt.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen