Houkje Rijpstra nieuwe directeur van Omrop Fryslân
woensdag 6 oktober 2021

Houkje Rijpstra nieuwe directeur van Omrop Fryslân

Houkje Rijpstra is benoemd tot nieuwe directeur-bestuurder van Stichting Omrop Fryslân. Zij volgt op 1 december Nina Hiddema op.

Rijpstra is op dit moment directeur-bestuurder van New Noardic Wave en was eerder onder andere directeur van Vereniging Circulair Friesland en wethouder in Tytsjerksteradiel. Zij heeft een achtergrond in de journalistiek en werkte jarenlang als (eind)redacteur bij Omrop Fryslân.

Houkje Rijpstra koos na een opleiding tot leraar Nederlands/geschiedenis voor de journalistiek. Ze leerde de beginselen van het vak bij Weekblad Actief in Burgum en werkte daarna van 1997-2006 als (eind)redacteur bij Omrop Fryslân voor het televisieprogramma Hjoed. De afgelopen periode was ze bezig de organisatie van de Stichting Frysk Film en Media Platfoarm (New Noardic Wave) neer te zetten voor de toekomst.

‘Alles valt op zijn plek’
Houkje Rijpstra: “Voor mij is de cirkel hiermee rond: met mijn achtergrond in de journalistiek en ‘met de voeten in de klei’ bij de Omrop, mijn netwerk in Fryslân en daarbuiten, mijn ervaring als bestuurder en mijn passie voor Fryslân en het Fries valt alles op zijn plek. De afgelopen jaren hebben mij geleerd dat ik mij graag inzet om professionals hun werk met belangstelling en plezier te laten doen. Zorgen dat de organisatie goed loopt en een positief profiel heeft naar buiten toe, dat is wat mij goed ligt. De Omrop ligt mij na aan het hart en is behalve een onderscheidend nieuwsmedium heel belangrijk voor de Friese taal en cultuur. Vanuit die mooie organisatie wil ik graag wat betekenen voor Fryslân.”

Echte netwerker
Ger Jaarsma, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Omrop Fryslân: “Met Houkje Rijpstra krijgt Omrop Fryslân een geboren en getogen Friezin als directeur. Haar dienende stijl van leidinggeven en manier van omgaan met mensen passen heel goed bij de Omrop. Houkje is een echte netwerker en is super gemotiveerd om aan de slag te gaan. De Raad van Commissarissen is erg blij met haar komst.”

Bron: Omrop Fryslân/BM

Bericht delen