dinsdag 16 januari 2018

Hoofddoekjes welkom bij NPO, RTL en SBS

Zowel de NPO als RTL en SBS zullen niet aarzelen het nieuws te laten presenteren door een vrouw die een hoofddoek draagt. Die uitspraak deden Henk Hagoort, Bert Habets en Peter de Mönnink vorige week tijdens de Broadcast Media Society. Presentator Frits Wester voelde het drietal aan de tand over hun verwachtingen voor het nieuwe mediajaar.

Voorafgaand aan de bekendmaking van de Omroepman van het Jaar 2014, spraken de heren over onder andere omroeppolitiek, bezuinigingen, het aankaarten van maatschappelijke problemen en de opstartproblemen van NLZiet. Het platform met ingangen naar de films, series en andere programma’s van RTL, SBS en NPO, is uniek in Europa. Die samenwerking blijkt lastiger dan gedacht, omdat de partijen behalve een gezamenlijk, ook hun individuele belangen hebben. Bert Habets: “We nemen nu de tijd voor een aantal kwaliteitslagen in het product. Als we daarmee klaar zijn, volgt een tweede publiekscampagne. Ik geloof nog steeds in het succes van NLZiet.”

Benieuwd naar de mening van de overige omroepbazen? Bekijk hier een kort filmpje en lees een compleet verslag in het volgende nummer van Broadcast Magazine, dat verschijnt op 7 maart. Meer weten over de Broadcast Media Society? Klik hier!

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen