dinsdag 16 januari 2018

'Hollands Hoop' doet stof opwaaien

De Nederlandse televisieserie Hollands Hoop doet nu al stof opwaaien in het buitenland. In Nederland is de reeks vanaf zaterdag 27 september te zien op Nederland 2 bij NTR/VARA/VPRO.

Tijdens het Série Series Festival in Fontainebleau is de serie één van de acht projecten die vandaag en morgen worden gepresenteerd. In de zondagseditie van het Franse dagblad Le Monde werd Hollands Hoop dit weekend paginagroot belicht.

Het Franse Série Series televisie festival is binnen een paar jaar uitgegroeid tot een toonaangevend platform voor Europese televisieseries. Gerenommeerde Europese omroepen als BBC, Arte, ZDF en RAI presenteren in Fontainebleau hun nieuwe series en nemen deel aan casestudies en het Broadcasters Conclave.

Hollands Hoop vertelt over Fokke Augustinus, een forensisch psychiater, die op een kruispunt in zijn leven staat. Als hij het boerenbedrijf van zijn vader erft, verhuist hij met zijn vrouw en kinderen naar het Groningse platteland. Daar blijkt het boerenbedrijf een front voor een criminele organisatie en langzaam rolt Fokke in een carrière als drugshandelaar. Zijn kennis van het criminele brein gecombineerd met een afbrokkelend ethisch besef, brengt hem meer succes dan hij aan kan.

Hollands Hoop, een crime drama met een tragisch komische ondertoon, is geschreven door Franky Ribbens (Penoza, Nachtrit) en geregisseerd door Dana Nechushtan (Dunya en Desie, Annie MG, Overspel). Met Marcel Hensema, Kim van Kooten, Martijn Lakemeier, Peter Paul Muller, Cynthia Abma, Peter Van Den Begin, Nikola Djuricko, Jaap Spijkers en vele anderen.

De serie is geproduceerd door Lemming Film in coproductie met de NTR, VARA en de VPRO en kwam tot stand met steun van het Mediafonds en cofinancier Groningen Promotie.

Bron: VPRO

Bericht delen