dinsdag 16 januari 2018

Historische kijkcijfers voor RTL 7 met WK Darts

De finale van het WK Darts (PDC) heeft RTL 7 dinsdagavond het op een na hoogste aantal kijkers bezorgd sinds de start van de mannenzender op 12 augustus 2005.

In totaal stemden ruim 1,7 miljoen kijkers af op het duel tussen de Nederlander Michael van Gerwen en dartslegende Phil Taylor. Alleen de finale van de KNVB Beker tussen Feyenoord en Ajax in 2010 trok meer kijkers: 2,1 miljoen.

Marco Louwerens, programmadirecteur RTL 7: “Het is natuurlijk jammer dat Van Gerwen de finale heeft verloren maar dit WK heeft darts als tv-sport weer helemaal op de kaart gezet. Met 1,7 miljoen kijkers kun je gerust stellen dat het grote publiek de sport en darters als Van Gerwen, Van Barneveld en Van der Voort heeft omarmd of opnieuw heeft omarmd.”

De laatste speeldagen van het WK liep het aantal kijkers op van 575.000 (28 december) naar 744.000 (29 december), naar 1,4 miljoen (30 december) en tenslotte naar de 1,7 miljoen voor de finale gisteravond. RTL 7 was gisteravond de grootste tv-zender van Nederland en in de doelgroep van mannenzender, Mannen 20 – 49 jaar, werd gisteravond een zenderaandeel bereikt van maar liefst 35,5 procent.

De Engelsman Phil ‘The Power’ Taylor versloeg in de finale onze landgenoot ‘Mighty Mike’ van Gerwen (7 – 4), nadat hij in de halve finale al Raymond van Barneveld had uitgeschakeld. Het leverde Taylor zijn zestiende wereldtitel op.

Het eerstvolgende dartstoernooi bij RTL 7 is de World Cup of Darts van 1 tot en met 3 februari. In dit toernooi voor landenteams wordt Nederland vertegenwoordigd door Van Gerwen en Van Barneveld. Van Barneveld en Co Stompé wonnen in 2010 de eerste editie van de Wold Cup of Darts.

Bron: RTL Nederland

Bericht delen