Hisko Hulsing mag tweede seizoen Undone maken
zaterdag 23 november 2019

Hisko Hulsing mag tweede seizoen Undone maken

Amazon heeft het groene licht gegeven voor een tweede seizoen van animatieserie Undone. Het nieuws komt slechts een paar maanden nadat het eerste seizoen beschikbaar werd gesteld bij Amazon Prime Video.

De serie is opgezet door Kate Purdy en Raphael Bob-Waksberg en volgt de kosmische reis van de jonge vrouw Alma Winograd-Diaz (Rosa Salazar) die door de tijd, ruimte en nog verder trekt om het mysterie van haar vaders dood op te lossen.

Undone is de eerste televisieserie die gebruik maakt van rotoscoping-animatie, met visuele ritmes die heel anders zijn dan de mainstream computer graphics-benadering van animatie die producties uit Hollywood domineert. Het meest bekende product van de rotoscoping-techniek tot nu toe is A Scanner Darkly, de film uit 2006 op basis van de teksten van Philip K. Dick.

Het in Amsterdam gevestigde productiebedrijf Submarine bracht een team van schilders en kunstenaars uit heel Europa samen om multimedia-elementen naar de schermvisuals te brengen, waaronder levendige achtergronden van olieverfschilderijen op canvas.

Het werk werd onder leiding van de Nederlandse kunstenaar en filmmaker Hisko Hulsing uitgevoerd met een rotoscope van Craig Staggs. Undone is geproduceerd door Amazon Studios in samenwerking met Tornante Productions en Submarine. Hulsing is zowel regisseur als production designer van de serie.

Bron: BM

Bericht delen