dinsdag 16 januari 2018

Hilversumse Speld voor cameraman Bert Kremer

Bert Kremer is al meer dan vijftig jaar actief in het vak en naast zijn inhoudelijke verdiensten is hij ook een graag geziene en gewaardeerde collega binnen de omroepen. De cameraman kreeg gisteravond uit handen van burgemeester Pieter Broertjes de Hilversumse Speld uitgereikt.

Kremer, oftewel ‘Bertje’ zoals de meesten hem kennen, is al meerdere malen onderscheiden, waaronder met een Nederlandse Academy Award voor zijn hele oeuvre en een Emmy voor zijn medewerking aan de documentaire De laatste zeven maanden van Anne Frank. Kremer startte op zeventienjarige leeftijd als technicus bij Cinecentrum in het laboratorium, daarna als geluidstechnicus, camera-assistent en cameraman.

Hij heeft zich geprofileerd als een bijzondere omroepmedewerker, werkt inmiddels meer dan vijftig jaar in Hilversum en is een bekende van velen. Ook buiten het vak is Kremer actief en zet hij zich als ambassadeur in voor verschillende goede doelen. De opbrengst van het kookboek met BN’ers dat hij schreef, ging naar de Stichting Blaka Rosoe, Hospice Trajectum Maastricht en de stichting Vrienden van Padre Geraldo.

Bron: Gemeente Hilversum/Broadcast Magazine

Bericht delen