‘Hilversum moet ambitie tonen’
donderdag 1 maart 2018

‘Hilversum moet ambitie tonen’

Samenwerking. Dat was het sleutelwoord bij vrijwel alle sprekers die deze week langskwamen tijdens de bijeenkomst ‘100 jaar Mediastad Hilversum’ in de theaterzaal van Beeld en Geluid.

Of het nu ging om de letterlijk en figuurlijk kleurrijke ‘maiden speech’ van de net aangetreden directeur van Beeld en Geluid Eppo van Nispen tot Sevenaer, het interview met Hilversums burgemeester Pieter Broertjes, het pleidooi van Ster-directeur Frank Volmer of de presentatie van de nieuwe fusieorganisatie Media Perspectives door directeur Ton van Mil, de rode draad was telkens weer: zoek elkaar op, want samenwerking is noodzakelijk voor een gezonde toekomst.

Of hij overwogen had om het jubileumfeestje af te blazen, vroeg Milouska Meulens aan burgemeester Broertjes. “Want eigenlijk zou Mies Bouwman vandaag dit interview doen,” aldus de presentatrice van Vroege Vogels. “Vorige week heb ik Mies nog gesproken. Ze wilde het graag doen, maar was gevallen en liep slecht. ‘Laten we dan een week van tevoren de knoop doorhakken’, heb ik toen gezegd. De dood heeft haar overvallen. Ze was er nog niet aan toe. Dit feestje afblazen zou ze niet gewild hebben,”, aldus Broertjes.

Dat op 27 februari precies honderd jaar geleden de Nederlandse Seintoestellen Fabriek (NSF) in Hilversum werd gevestigd en het voormalige weversdorp daardoor uitgroeide tot dé Mediastad “is ons overkomen en nu moeten we hard werken om dat zo houden,” erkende Broertjes. De burgemeester constateerde dat “we de stad aan het heruitvinden zijn. Hilversum moet ambitie tonen.”

In bijgaande video-impressie komt Broertjes daarover aan het woord, vertelt Eppo van Nispen tot Sevenaer over zijn plannen met Beeld en Geluid en is er aandacht voor de feestelijke bijeenkomst rond de viering van ‘100 jaar Mediastad Hilversum’.

Bron: BM

Bericht delen