dinsdag 16 januari 2018

Hilversum geeft Media Park de ruimte

Het Media Park in Hilversum mag met 170.000 vierkante meter uitbreiden. De Hilversumse wethouder Lon Jooren-van der Boor sprak dinsdag van een mijlpaal voor de mediastad en kondigde aan dat daar in 2011 het zestigjarig bestaan van televisie wordt gevierd. Het Media Park herbergt een groot aantal omroepen, productiebedrijven en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Er werken ruim zesduizend mensen op het bedrijventerrein, dat in de toekomst intensiever wordt bebouwd. Verouderde panden kunnen wijken voor nieuwbouw. In het nieuwe bestemmingsplan is ruimte voor nieuwe voorzieningen, zoals een hotel, horeca en kleinschalige detailhandel. Ook moet het gebied aantrekkelijker worden voor publiek om een opname of een theaterproductie te bezoeken. In april gaat er een kinderopvangcentrum open.

Het Audiocentrum wordt momenteel ingrijpend verbouwd en zal onderdak bieden aan United Broadcast Facilities. RTL Nederland gaf eerder aan naar Amsterdam te willen verhuizen, maar blijft op het Media Park gevestigd.

Bron: AD/Broadcast Magazine

Bericht delen