dinsdag 16 januari 2018

Hier zijn de Van Rossems bij NTR

De NTR en producent Skyhigh TV brengen een nieuwe serie op NPO 2: Hier zijn de Van Rossems. In de serie verkent historicus Maarten van Rossem samen met zijn zus Sis en zijn broer Vincent iedere week een stad in Nederland of directe omgeving.

De drie Van Rossems laten elkaar plekken of objecten zien die de anderen nog niet (zo goed) kennen en vertellen elkaar de verhalen die daarbij horen. Maarten doet dat vanuit zijn specialiteit, geschiedenis, Sis als kunsthistorica en Vincent is expert op het gebied van architectuur. De steden die ze aandoen zijn Dordrecht, Naarden, Rotterdam, Maastricht, Brugge en Essen.

De Van Rossems zijn alle drie uitstekende verhalenvertellers. Daarnaast staan ze bekend om hun relativerende toon en droge humor. En de drie zijn het lang niet altijd met elkaar eens. Ze zullen elkaar bevragen, eigen informatie aandragen en de anderen dwingen het achterste van de tong te laten zien.

De kijker profiteert hiervan omdat op die levendige manier veel kennis zal worden aangedragen. Aan het eind van iedere aflevering heeft de kijker de stad op een verrassende manier leren kennen.

Hier zijn de Van Rossems is vanaf 6 februari elke vrijdag om 20.25 uur te zien op NPO 2.

Bron: NTR/Broadcast Magazine

Bericht delen