Het Klokhuis komt met serie over water
dinsdag 20 februari 2018

Het Klokhuis komt met serie over water

Het Klokhuis (NTR) zendt vanaf 28 februari een tiendelige serie over water uit. Drie afleveringen zijn mede mogelijk gemaakt door de Unie van Waterschappen. In de serie komt aan bod hoe het water in Nederland wordt beheerd. Zo zoekt Janouk uit hoe de waterschappen het waterpeil in stand houden. En Nienke gaat op pad met dijkinspecteur Adrie, die haar laat zien hoe de dijken veilig worden gehouden. Pascal doet mee aan een crisisoefening bij een overstroming. 

Nederland is een waterland. Tevéél water zorgt voor overlast: weilanden die te nat zijn, kelders die vollopen, of zelfs overstromingen. Te weinig water in een gebied is ook niet goed. Dat veroorzaakt bijvoorbeeld problemen voor de landbouw en de scheepvaart. Daarom draait in ons land alles om de juiste stand van het water: dat noem je het waterpeil. Daar zorgen de waterschappen voor. Hoe doen ze dat? Janouk zoekt het uit in de eerste aflevering. In hun vlog vertellen Wendel en Liza wat je moet doen als het waterpeil stijgt.                           

Andere onderwerpen die in de reeks aan bod komen zijn onder andere de visstand, veilige dijken, het risico op overstromingen, zwemmen in natuurwater, de Oosterscheldekering en het Woudagemaal .

Bron: NTR/BM

Bericht delen