Het Gouden Uur krijgt disclaimer om geweld
zondag 23 oktober 2022

Het Gouden Uur krijgt disclaimer om geweld

De nieuwe AVROTROS-serie Het Gouden Uur krijgt voorafgaand aan elke aflevering een extra waarschuwing vanwege de schokkende, gewelddadige beelden in de serie, meldt de omroep. De serie toont wat er in Nederland gebeurt na een terroristische aanval in Amsterdam.

“Het komt niet heel vaak voor, maar er zit soms bijvoorbeeld bij een bepaalde aflevering van Flikken ook een dergelijke boodschap of extra waarschuwing”, laat een woordvoerder van de omroep weten.

Het Gouden Uur heeft sowieso de kijkwijzer 16+. Daarnaast willen we met deze extra boodschap de kijker waarschuwen dat de serie schokkende beelden kan bevatten. We willen er zoveel mogelijk voor zorgen dat de kijker hierdoor niet overvallen wordt.”

Het Gouden Uur is vanaf 23 oktober te zien bij AVROTROS om 20.20 uur op NPO 3. De hoofdrollen worden gespeeld door Nasrdin Dchar, Ellen Parren en Matteo van der Grijn. Ook acteurs Abbas Fasaei, Melody Klaver, Yannick de Waal en Sophie Veldhuizen zijn in de serie te zien.

Rechercheur onderzoekt jeugdvriend
Dchar speelt Mardik, een gedreven rechercheur van Afghaanse afkomst, die wordt gewantrouwd door een AIVD-medewerker. Deze heeft namelijk iets over zijn verleden ontdekt.

Op een avond ontvangt Mardik een verontrustend sms’je, waaruit blijkt dat zijn jeugdvriend Faysal naar Nederland is gekomen. Als de volgende dag een terroristische aanslag wordt gepleegd, verdenkt Mardik direct Faysal en gaat op onderzoek uit.

De serie is geschreven door Simon de Waal, de regie is in handen van Bobby Boermans. De zesdelige serie is geproduceerd door NL Film in opdracht van AVROTROS.

Bron: AVROTROS/Nu.nl/BM
Foto: Mark de Blok/AVROTROS

Bericht delen