woensdag 17 januari 2018

Het beste uit 40 jaar Sesamstraat in jubileumfilm

Sesamstraat bestaat 40 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum ontwikkelde het langstlopende Nederlandse jeugdprogramma de film Sesamstraat viert feest! In deze film van 50 minuten zijn populaire scenes uit de afgelopen 40 jaar Sesamstraat-geschiedenis te zien met de acteurs van nu, én gastactrice Martine Bijl. Sesamstraat viert feest! is vanaf 17 oktober te zien in Beeld en Geluid.

Voor de jubileumfilm zijn bestaande scènes van de afgelopen 40 jaar opnieuw opgenomen. De hoofdrol is voor Elmo, die de kijkers meeneemt langs hoogtepunten en bijzondere momenten uit de afgelopen 40 jaar. Tijdens zijn wonderlijke reis moet hij, samen met de kijkers, op zoek naar verschillende voorwerpen, die hem toegang geven tot het feest in Sesamstraat. Zal het hem lukken?

De feestelijke première van de film vind plaats bij Beeld en Geluid in Hilversum, waar de film tijdens de herfstvakantie (van 17 t/m 23 oktober) te zien is op groot scherm. Daarnaast organiseert Beeld en Geluid onder andere meet&greets en voorleessessies. Kijk voor meer informatie op www.beeldengeluid.nl/sesamstraat. In de kerstvakantie wordt Sesamstraat viert feest! uitgezonden op NPO Zappelin.

Bron: NPO/Broadcast Magazine

Bericht delen