dinsdag 16 januari 2018

Herstart voor Werkgroep Actualiteiten

De Werkgroep Actualiteiten van de publieke omroep krijgt een herstart. Peter Kloosterhuis, hoofd NOS Evenementen, heeft op 25 augustus een vergadering belegd. Hij wil bespreken of de rubrieken bij grote rampen en crises gezamenlijk gaan optrekken of ieder voor zich.

De Werkgroep Actualiteiten leidt een dommelend bestaan sinds voorzitter Carel Kuyl opstapte in 2008. Hij was teleurgesteld dat zijn collega’s van EénVandaag en Netwerk hadden gezwegen over hun bezwaar tegen Nieuwsuur. Nu er meer rubrieken bijkomen, wil Kuyl’s opvolger Kloosterhuis toch weer bij elkaar komen.

Hij heeft elf uitnodigingen gestuurd, ook naar de IKON, Buitenhof, Pauw en Witteman en Powned. “Ik heb erbij gezet dat ze niet moeten schromen ook anderen uit te nodigen. Stel je voor dat ik iemand vergeet.”

In de hoogtijdagen van de Werkgroep Actualiteiten maakten de rubrieken gezamenlijk urenlange uitzendingen bij wereldnieuws zoals de aanslagen van 9/11 en de invasie in Irak. Die kans op samenwerking is klein nu de rubrieken zich allemaal moeten profileren.

Lees verder bij Villamedia

Bericht delen