dinsdag 16 januari 2018

Hernieuwde samenwerking AKN en DutchView

Stichting AKN en facilitair mediabedrijf DutchView gaan na een periode van acht jaar opnieuw een samenwerking aan. Na een Europese aanbesteding is in oktober DutchView als winnaar uit de bus gekomen om vanaf 1 januari 2014 de programma’s te verzorgen in de twee studio’s in het AKN-gebouw.

Woensdag is de nieuwe overeenkomst ondertekend.

Het contract houdt in dat DutchView vanaf 2014 voor tenminste de komende twee jaar zorgt voor de operationele crew en aanvullende faciliteiten in de AKN-studio’s. Daarmee werkt DutchView wekelijks mee aan programma’s als De Reünie, Opsporing Verzocht, de BZT-show en Zapplive. Daarnaast zal het technische expertisecentrum van DutchView (het TEC) vanaf januari verantwoordelijk zijn voor het technisch beheer van de studio, de support en het advies omtrent de technische installaties.

Erik Zwart, algemeen directeur AKN a.i.: “Het afgelopen jaar is door de AVRO, KRO en NCRV veel geïnvesteerd in de tv-studio’s, bijvoorbeeld nieuwe camera’s, nieuwe audiotafel en een nieuwe multiviewer. Met het aangaan van de samenwerking met DutchView hebben we het gevoel helemaal klaar te zijn voor de toekomst. AKN, DutchView en de verschillende omroepen gaan samen werken aan mooie programma’s, daar ben ik van overtuigd.”

Stella van der Sluis, CEO DutchView: “We zijn ontzettend trots de komende jaren mee te kunnen werken aan de programma’s van de AKN. De vernieuwde opzet van ons TEC, vanuit waar we onze klanten naast advies en support een gekwalificeerde achtervang bieden voor beheer en onderhoud van hun technische faciliteiten, sluit tevens naadloos aan bij de vraag die de AKN bij ons heeft neergelegd.”

Bron: DutchView

 

 

 

 

 

 

 

Van links naar rechts: Pablo Carrasquer, Emiel Gobes, Erik Zwart (Algemeen Directeur a.i. AKN), Janny van Doesburg, Daan Innikel, Damir Cicek, Bas de Beer, Stella van der Sluis (Algemeen Directeur DutchView)

Bericht delen