dinsdag 16 januari 2018

Herman van der Zandt naar NOS Sport

Herman van der Zandt stapt over van NOS Nieuws naar NOS Sport. Van der Zandt completeert daar het presentatorenteam, waar vanwege het vertrek van Jack van Gelder een vacature was. Van der Zandt is vanaf dit najaar te zien als gezicht van de sportuitzendingen op televisie en wordt ingezet bij NOS Langs de Lijn.

Van der Zandt gaat bovendien door als één van de vaste stemmen van radioprogramma NOS Met Het Oog op Morgen en hij blijft beschikbaar voor ‘specials’ van de afdeling NOS Evenementen, zoals het jaaroverzicht Uit het Leven.

Maarten Nooter, hoofdredacteur NOS Sport: “Herman is een sportkenner, maar bovenal een goede journalist en presentator. Iemand met een eigen stijl en ervaring op radio én televisie. En bovendien allround: goed in de studio én op locatie; goed met de autocue, maar ook zonder. Met Herman erbij zijn we weer op sterkte, maar vooral ook op niveau.”

Herman van der Zandt over zijn overstap: “Het is een transfer binnen dezelfde, vertrouwde club. En toch ook een nieuw avontuur. De oplettende kijker heeft mijn voorliefde voor sport vast al eens gesignaleerd. Daarmee kan ik nu veel meer uit de voeten. Maar ook het vakmanschap van de sportcollega’s lokt me. Ik kijk er enorm naar uit om met hen aan de slag te gaan.”

Van der Zandt werkt sinds 1999 voor NOS Nieuws. Eerst voor de radio en sinds 2006 is hij te ook op televisie te zien als presentator van het NOS Journaal.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen