dinsdag 16 januari 2018

Herdenking Alphen aan den Rijn live te zien

De (besloten) herdenkingsbijeenkomst in Alphen aan den Rijn wordt woensdag rechtstreeks door de NOS uitgezonden op Nederland 1 en via nos.nl. Ook is de bijeenkomst live te volgen op RTL 7 en rtlnieuws.nl . Tijdens de plechtigheid worden de slachtoffers van het schietdrama in Alphen aan den Rijn herdacht in het bijzijn van nabestaanden, direct betrokkenen en hulpverleners. Ook zijn koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en minister-president Mark Rutte aanwezig. De presentatie van deze speciale uitzending, die om 11.45 uur begint, is bij de NOS in handen van Rik van de Westelaken. Bij RTL presenteert Sanne Boswinkel de uitzending.

Radio West en TV West beginnen respectievelijk om 11.00 uur en 11.50 uur met een live verslag vanaf het Rijnplein, waar mensen de dienst op grote schermen kunnen volgen.

Tijdens de herdenking in het plaatselijke Castellum Theater wordt stilgestaan bij de tragedie die zich zaterdag 9 april voltrok in winkelcentrum Ridderhof. Hierbij zijn zeven mensen, onder wie de dader, om het leven gekomen. Tijdens de bijeenkomst zullen diverse mensen spreken. Daarnaast is er ruimte voor momenten van stilte. Het Residentieorkest, Stef Bos, Liesbeth List en William Spaay zorgen voor de muzikale bijdragen.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

De presentatie vanuit de studio is in handen van Sanne Boswinkel.
Bericht delen