woensdag 17 januari 2018

Henk Hagoort weg bij NPO

Henk Hagoort, voorzitter van de raad van bestuur, vertrekt per 1 september bij de NPO. Hij wordt bestuursvoorzitter van Hogeschool Windesheim in Zwolle. Hagoort heeft 24 jaar in verschillende functies binnen de publieke omroep gewerkt waarvan de laatste acht jaar als bestuursvoorzitter. De raad van toezicht heeft besloten om Shula Rijxman per 1 september te benoemen als waarnemend voorzitter.

 

Hagoort begon zijn loopbaan ooit in het hoger onderwijs en zet zijn bestuurlijke carrière daar nu voort. “Zijn tweede en laatste termijn als bestuursvoorzitter bij de NPO loopt over 1,5 jaar af dus we begrijpen dat hij deze mooie kans niet voorbij laat gaan. Maar Hilversum zal deze verbindende bestuurder gaan missen”, aldus Bruno Bruins, voorzitter raad van toezicht van de NPO.

Hagoort heeft in een turbulente periode van bezuinigingen en veranderend mediagedrag leiding gegeven aan de publieke omroep en zich met overtuiging ingezet voor een pluriforme publieke omroep van en voor alle Nederlanders. Samen met zijn collega-bestuurder Shula Rijxman heeft hij ingrijpende veranderingen doorgevoerd waaronder de introductie van het merk NPO.

De raad van toezicht van de NPO vindt het jammer dat Henk Hagoort de publieke omroep verlaat. “Henk Hagoort heeft zich van redacteur tot bestuursvoorzitter al die jaren met passie ingezet voor een publieke omroep die kijkers en luisteraars verrijkt en de samenleving verbindt”, laat Bruins weten. “Daar zijn wij hem enorm dankbaar voor.”

Bruins: “Shula Rijxman kent de NPO als geen ander en voor ons is continuïteit in een mediawereld die snel verandert van groot belang. Samen met Shula zullen we invulling geven aan een nieuw samengestelde raad van bestuur.” Rijxman was de afgelopen vier jaar bestuurder van de NPO en pakt deze uitdaging graag op. “We zitten niet stil en gaan gewoon door om de NPO te laten doorgroeien als een modern mediabedrijf waarbij het Nederlandse publiek, de programmamakers in Hilversum en onze eigen mensen trots zijn op alle mooie programma’s die de Nederlandse Publieke Omroep dagelijks brengt.”

Bron: NPO/Broadcast Magazine

Bericht delen