dinsdag 16 januari 2018

Henk Hagoort kan rekenen op brede steun

foto: NPO/Jan Bos

De baas van de publieke omroep, Henk Hagoort kan rekenen op brede steun van de afzonderlijke omroepverenigingen. Tussen topman Henk Hagoort van de publieke omroep en een aantal omroepdirecteuren dreigde een vertrouwensbreuk te ontstaan. Hagoort zou donderdag in het gezamenlijke overleg van de publieke omroepen ter verantwoording zijn geroepen over diverse zaken. De bestuursvoorzitter ligt onder vuur omdat hij weigerde een brief van de omroepdirecteuren aan de Tweede Kamer te ondertekenen.

“Hagoort kon zich niet helemaal in de inhoud vinden. Hij vond dat in de brief te vrijblijvend over fusies werd gesproken en wilde daar verder in gaan,” zegt Omroep MAX-directeur Jan Slagter. Ook de discussie rond de herinrichting van Radio 1 is tegen het zere been van de omroepbazen. “De netcoördinator heeft een plan geschreven waarin de complete programmering op zijn kop wordt gezet en wij zijn niet eens geraadpleegd,” zegt Slagter.

KRO-directeur Koen Becking: “We hebben een indringend gesprek gevoerd, want dat was nodig, gezien de situatie rond Radio 1 en het niet ondertekenen van de brief. We hebben afgesproken om samen op te trekken in de hervormging van Hilversum.

BNN-directeur Lucas Goesgaat ervan uit dat ze er in een goed gesprek uitkomen. “Dat zal ook de inzet zijn van de meerderheid van mijn collega’s.” Ook VPRO-directeur Marieke Schoenmakers zegt zich wel te kunnen vinden in het plan om terug te gaan naar acht omroepen. “Maar ons doel is op dit moment niet fuseren. Wij praten met verschillende omroepen over samenwerkingsmodellen. Voorop staat dat het merk VPRO in stand blijft.”

Bron: De Telegraaf

Bericht delen