woensdag 17 januari 2018

Hendriks gedelegeerd producent RTL Boulevard en RTL Late Night

Sinds haar focus op de dagelijkse televisieprogramma’s is vergroot, is televisieproducent Blue Circle (onderdeel van FremantleMedia Netherlands) flink aan het uitbreiden. De scope van RTL Boulevard en RTL Late Night gaat substantieel verbreden. 

Om dat te ontwikkelen en aan te sturen is Thomas Hendriks benoemd tot gedelegeerd producent van beide programma’s. Hendriks is per 1 september aanstaande aangesteld.

Hendriks startte zijn journalistieke carrière in 1983 als algemeen verslaggever bij de Haagsche Courant. Sindsdien werkte hij voor verschillende uitgevers van tijdschriften als hoofdredacteur. Een van die titels was het door hem bedachte jongensblad Webber. Voor televisie werkte Hendriks als creative director bij Joop van den Ende tv-producties en Eyeworks en was hij programmadirecteur van de zender Het Gesprek. Sinds november 2010 was Thomas Hendriks hoofdredacteur van het populairwetenschappelijke maandblad Quest. Daar won hij twee Mercurs: Hoofdredacteur van het jaar in 2014 en Merkinnovatie van het jaar in 2015.
 
Thomas Hendriks over zijn aanstelling als gedelegeerd producent: “Met programma’s als RTL Late Night en RTL Boulevard laat RTL zien hoe belangrijk het voor een zender is om actuele programma’s met urgente content aan te bieden. Ik heb veel zin om de mogelijkheden van deze dagelijkse programma’s en de diverse platformen daar omheen te helpen ontwikkelen. Daarnaast heb ik beide teams leren kennen als gedreven makers met wie ik zonder twijfel met veel plezier ga samenwerken.”

Bron: Blue Circle/BM

Bericht delen