Hello Goodbye keert terug op NPO 1
woensdag 13 mei 2020

Hello Goodbye keert terug op NPO 1

Joris Linssen is vanaf juli weer op televisie te zien met zijn programma Hello Goodbye van KRO-NCRV. De meeste afleveringen werden opgenomen voordat er niet meer gereisd kon worden door de coronamaatregelen, maar hij nam ook een aflevering op tijdens de coronacrisis. Bij talkshow M vertelde hij dinsdag dat dit “pijnlijke momenten” opleverde.

Voor die aflevering maakten Linssen en zijn cameraploeg opnames op een verlaten Schiphol, toen de repatriëringsvluchten vanuit Marokko landden. Hierbij legden ze vast hoe dierbaren weer met elkaar herenigd werden. Het was voor Linssen gek om het programma in deze tijd te maken. “Je bent nu natuurlijk in thuisisolatie en op een gegeven moment gaat het leven gewoon weer verder. Je raakt eraan gewend. Maar dan kom je op Schiphol – een plek die je zo goed kent – en dan is het zo uitgestorven. Het was pijnlijk ook.”

De 54-jarige presentator was benieuwd hoe het concept van Hello Goodbye nu zou werken. “Maar je ziet dat mensen er heel verschillend mee omgaan. De ene helft van de mensen omhelst elkaar gewoon, anderen houden zich juist heel strikt aan de protocollen.” Het was voor de presentator “onwerkelijk” om bij de herenigingen te zijn, omdat mensen elkaar zo ontzettend lang niet gezien hadden. “Die zaten echt vast in Marokko.”

Hello Goodbye is al sinds 2005 te zien en is bedacht door Dan Blazer. Het programma wordt geproduceerd door BlazHoffski. Het format wordt internationaal gedistribueerd door Warner Bros. International Television Production en is aan 17 landen verkocht.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen