dinsdag 16 januari 2018

Hella van der Wijst stapt over naar EO/IKON

Hella van der Wijst maakt de overstap van omroepbedrijf KRO-NCRV naar de EO/IKON. Zij gaat mee-presenteren voor het dagelijkse EO-programma Geloof en een Hoop Liefde. In het najaar van 2015 is ze het gezicht van een nieuw IKON-programma over levensbeschouwing en spiritualiteit op de late avond van NPO 2.

Van der Wijst werkte voor KRO Brandpunt, als columnist voor KRO Magazine en eerder voor Kruispunt TV (RKK), maar ze is vooral bekend als het gezicht van KRO De Wandeling dat ze tien jaar lang presenteerde.

Hella van der Wijst over haar overstap: “Ik kijk er naar uit om bij EO/IKON aan de slag te gaan! Het voelt na bijna vijfentwintig jaar als loslaten: ik werkte met veel plezier bij de KRO. Het voelt zo ongeveer als toen ik het ouderlijk huis verliet en op kamers ging: goed om te doen, maar ook echt een stap. Ik vind het een eer om gevraagd te worden door een waardevolle publieke omroep als EO/IKON. Zij staan voor aansprekende en tegelijk verdiepende programma’s. Ik hoop bij hen mijn belangrijkste drijfveer als journalist en presentator verder uit te bouwen: mooie programma’s ontwikkelen die mensen informeren, inspireren en aan het denken zetten.”

Bron: EO/IKON

Bericht delen