woensdag 17 januari 2018

Heel Holland Bakt nog 3 jaar bij Omroep MAX

De transfer van The Great British Bake Off van de BBC naar Channel 4 heeft voorlopig geen gevolgen voor Heel Holland Bakt. Omroep MAX heeft na dit seizoen nog zeker 3 jaar de rechten van het programma.

“Regeren is vooruit zien en wij weten wat Heel Holland Bakt waard is”, aldus Jan Slagter. “We hebben er behoorlijk over onderhandeld. Maar het contract is gesloten. Het feit dat producent Love Productions in Groot-Brittannië met een andere partij in zee gaat, verandert daar niets aan.”

Tot nu toe was BBC Worldwide de partij die voor de producent de formatrechten in het buitenland verkocht. Het is niet duidelijk of dit zo blijft nu de BBC de uitzendrechten in Groot-Brittannië kwijt is. Love Productions en de BBC verschilden van mening over financiën en over de koers die het format de komende jaren moet inslaan. Heel Holland Bakt bleek de afgelopen weken opnieuw een kijkcijferkanon.

Ook op dit gebied denkt Slagter niet dat er in Nederland veel gaat veranderen de komende drie jaar. “De Britten bewaken het format streng”, erkent hij. “Maar ik kan me niet voorstellen dat deze ontwikkelingen in Groot-Brittannië op korte termijn gevolgen hebben voor de Nederlandse uitzendingen.”

Bron: Omroep MAX/Broadcast Magazine

Bericht delen