Harm Edens presenteert nieuwe editie van Het Grote Groene Idee
woensdag 4 oktober 2023

Harm Edens presenteert nieuwe editie van Het Grote Groene Idee

Het Grote Groene Idee is een studioshow, gepresenteerd door Harm Edens, waarin bevlogen uitvinders en creatieve koppen de leukste en beste oplossingen voor het klimaatprobleem presenteren. Een ode aan de inventiviteit.

De groene ideeën worden gepresenteerd aan een vierkoppig panel. Na Het Grote Groene Idee zie je de toekomst weer wat rooskleuriger tegemoet; je krijgt weer hoop dat we samen het klimaatprobleem wat minder groot kunnen maken.

Het panel bestaat uit vier leden. Dit zijn onder anderen wetenschapsjournalist Diederik Jekel, presentator Joris Linssen en Faiza Oulahsen. Faiza was jarenlang werkzaam als campagneleider bij Greenpeace Nederland en is daar nu hoofd Klimaat en Energie. Aan deze panelleden worden de groene ideeën gepresenteerd. Kleine en grote ideeën die we kunnen omarmen en die de wereld weer wat beter maken.

Joris Linssen: “Zoals ieder weldenkend mens ben ik erg bezorgd over de klimaatverandering. Ik maakte daar afgelopen zomer ook weer een voorbeeld van mee, toen ik tijdens een wandelvakantie in Slovenië werd overvallen door een vloed die de ergste natuurramp van de laatste dertig jaar bleek. Overigens ging ik daar per trein naartoe, omdat ik zo min mogelijk wil vliegen. Het blijft echter voor iedereen moeilijk ons gedrag aan te passen. Je hoort veel dat het maar opgelost moet worden door de grote vervuilers of dat ‘de wetenschap er wel iets op zal vinden’. Het lijkt mij belangrijk om iedereen extra te doordringen van de noodzaak om in actie komen én het zou geweldig zijn als we leuke alternatieven bedenken.”

Om de ecologische voetafdruk van het programma te minimaliseren zijn er decorstukken van andere programma’s, zoals de desk van Ranking the Stars, geleend om de set mee te verrijken en verfraaien. Een samenwerking die goed laat zien hoe belangrijk iedereen het vindt om na te denken over het klimaat.

Het Grote Groene Idee is een coproductie van HUMAN en CCCP en te zien op zondag 29 oktober om 21.30 uur op NPO 1.

Bron: HUMAN/BM
Foto: Paco Núñez/HUMAN

Bericht delen