dinsdag 16 januari 2018

Hans Westerhof verlaat Beeld en Geluid

Hans Westerhof, adjunct-directeur van Beeld en Geluid, verlaat het instituut per 1 januari 2013. Westerhof heeft zich, sinds zijn komst in 2007, met name bezig gehouden met het grote digitaliseringsproject Beelden voor de Toekomst.

Westerhof: “Ik heb ruim vijf jaar kunnen werken aan het project en er is veel bereikt. We weten zeker dat we onze digitaliseringsdoelen (200.000 uur audio, video en film digitaliseren, 1,2 miljoen foto’s) ruimschoots gaan halen en onze library bevat nu meer dan 350.000 uur (ruim 5 Petabyte) die voor onze klanten direct online opvraagbaar is. Beeld en Geluid staat met beide benen in het digitale domein. Voor mij is het daarmee tijd  geworden om iets nieuws te ondernemen.”

Algemeen directeur Jan Müller: “Ik vind het jammer dat Hans weg gaat, maar nieuwe kansen dienden zich voor hem aan. Hans en ik hebben samen kunnen werken aan het Beeld en Geluid zoals dat er nu staat; het beste audiovisuele archief in het digitale domein. Ik weet zeker dat we ook in de toekomst samen blijven werken.”

Westerhof zal als zelfstandig adviseur en consultant zijn carrière voortzetten.

Bron: Beeld en Geluid

Bericht delen