dinsdag 16 januari 2018

'Hans Laroes is verkeerd geciteerd'

De NOS herkent zich niet in de de uitspraken die nieuws hoofdredacteur Hans Laroes zou hebben gedaan tijdens een interview voor het tijdschrift Maarten!. Laroes kwam eerder deze week in het nieuws omdat in het blad staat: Volgens de hoofdredacteur van het NOS Journaal, Hans Laroes, negeert zijn redactie soms bewust nieuws over PVV-leider Geert Wilders. “Bij Wilders denken we soms: laat maar. Je biedt toch een podium aan iemand.” Laroes zegt dit in een interview met Maarten van Rossem in zijn blad Maarten!.

“Dat heeft Hans helemaal niet bedoeld en ook niet gezegd. Het is echt een incorrecte samenvatting van zijn woorden,” aldus Jan de Jong, algemeen directeur van de NOS. “Hans heeft in het interview gereageerd op een voorbeeld met betrekking tot de PVV, maar wat hij zegt geldt natuurlijk voor elke uitspraak van elke politicus. Met Balkenende, Roemer en Cohen gaat de redactie ook zo om. De redactie vraagt zich altijd af of een uitspraak nieuwswaardig is of dat de desbetreffende politicus louter probeert je te gebruiken om te scoren. En daar zijn wij niet voor. De NOS is niet van de linkse kerk en niet van de rechtse kerk en ziet het als de kern van zijn taak om in alle gevallen objectief over feiten te berichten en die van duiding en achtergronden te voorzien.”

Maarten van Rossem, die het interview met Hans Laroes heeft gedaan, is het met deze ontkenning niet eens. “Laroes heeft gewoon gezegd wat door de NOS wordt ontkend.”

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen