woensdag 17 januari 2018

Hans Laroes interim hoofdredacteur KRO-NCRV

Hans Laroes (60) is vanaf 1 juli de nieuwe interim hoofdredacteur Journalistiek van de KRO-NCRV. Laroes gaat leiding geven aan de journalistieke afdeling waar programma’s gemaakt worden als De Ochtend, De Monitor, Jinek, Brandpunt, Reporter, Reporter Radio, KRO-NCRV 2Doc en De Taalstaat.

“Iedereen kent KRO-NCRV als hofleverancier van sterke journalistieke programma’s binnen de publieke omroep. Met een traditie van serieuze onderzoeksjournalistiek en programma’s met onderwerpen die voor iedereen relevant en herkenbaar zijn. Ik ben enthousiast dat ik aan de slag ga om de ingezette journalistieke koers verder in te vullen voor een organisatie met zo’n mooie staat van dienst en innovatiekracht,” aldus Laroes.

Laroes werkte voorheen als hoofdredacteur bij het NOS Journaal en vervolgens als hoofdredacteur bij NOS nieuws. Sinds 2012 heeft hij zijn eigen bedrijf dat media-advies geeft in internationaal verband. Ook was hij tot november 2015 Voorzitter van de Raad van Journalistiek. Volgens Taco Rijssemus, mediadirecteur van KRO-NCRV, is Laroes een aanwinst. “Hans heeft zijn strepen meer dan verdiend in de journalistiek. Wij zijn blij dat hij een bijdrage gaat leveren aan de versteviging van ons journalistieke aanbod en onze ambities.”

Laroes gaat verder met het ontwikkelen van de innovatieve koers van de afdeling journalistiek. De afdeling is in beweging en experimenteert volop met nieuwe vormen van journalistiek. Crowdsourcing (De Monitor), online storytelling (De Ooggetuige Monitor), virtual reality en 360 graden (In het spoor van de vluchteling) en grafische journalistiek voor jongeren (Brandpunt +). Ook werd de Journalistenacademie met talentvolle onderzoeksjournalisten opgericht en de komende maand gaat een aantal datajournalisten aan de slag voor de verschillende redacties.

Bron: KRO-NCRV/Broadcast Magazine

Bericht delen