Hans Kraay Jr. langer bij ESPN
maandag 1 augustus 2022

Hans Kraay Jr. langer bij ESPN

Hans Kraay Jr. is de komende drie seizoenen exclusief te zien bij ESPN. Dat maakt ESPN bekend aan de vooravond van de start van de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. Ook voegt ESPN twee nieuwe programma’s toe aan de programmering.

Lang hoefde hij niet lang na te denken toen de contractverlenging ter sprake kwam, zegt Kraay Jr.: “Ik voel me ontzettend op mijn plek bij ESPN, want waar anders analyseer je op vrijdag de linksback van Helmond Sport, interview je op zaterdag de trainer van PSV en zit je zondagochtend in Goedemorgen Eredivisie naast de bondscoach?”

Ook Rob Labree, Director Programming & Production bij ESPN, is erg blij: “De veelzijdigheid van Hans Kraay Jr. is onvolprezen. Presenteren, interviewen, analyseren: hij doet het in zijn eigen kenmerkende stijl, die geliefd is bij de ESPN-kijker. Daarnaast wordt hij door kijkers, collega’s en kenners keer op keer geprezen om zijn minutieuze voorbereiding. We binden Kraay Jr. dan ook met veel plezier tot en met seizoen 2024/25 exclusief aan ESPN.”

Podcast Fresia en Milan parkeren de bus
Met de start van het nieuwe seizoen introduceert ESPN twee nieuwe programma’s. Iedere dinsdag na een Eredivisieweekend duiken Milan van Dongen en Fresia Cousiño Arias hun eigen voetbalbus in met een (hoofdrol)speler uit het Nederlandse voetbal. Het interview wordt als podcast gepubliceerd onder de naam Fresia en Milan parkeren de bus en daarnaast zijn de video-opnames van het interview te zien op tv.

Cousiño Arias: “Milan en ik zijn maatjes, maar omdat we de presentatie van Goedemorgen Eredivisie afwisselen, deden we bijna nooit iets samen voor de schermen. Ik ben blij dat daar nu verandering in komt met dit nieuwe programma, waarin het interview centraal staat maar Milan en ik ook samen de actualiteit bespreken.”

Milan van Dongen vult aan: “We moeten goed op elkaar gaan inspelen om het beste uit het interview te halen. Daarbij stel ik ons vooral ten doel om het verhaal achter de voetballer naar boven te krijgen.”

De eerste aflevering van Fresia en Milan parkeren de bus verschijnt dinsdag 9 augustus in alle grote podcast-apps en is die dag ook te zien bij ESPN.

De Voetbalkantine
Op zondag 21 augustus start het nieuwe zondagmiddagprogramma De Voetbalkantine. Wouter Bouwman – die zich deze zomer bij het team van ESPN voegde – gaat het programma presenteren samen met podcastmaker en voetbalcultuurconnaisseur Yordi Yamali. Met verschillende gasten bespreken ze de voetbalactualiteit en alles wat voetbal zo mooi maakt. Ook komen de mooiste momenten van het weekend voorbij uit de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en Azerion Vrouwen Eredivisie.

Wouter Bouwman: “Ik vind het heel tof dat we de vrijheid hebben gekregen om een compleet nieuw programma op de Eredivisiezondag te maken. Yordi Yamali en ik concentreren ons op voetbalcultuur, verhalen uit de kleedkamer en al het andere dat voetbal zo mooi maakt. De Voetbalkantine wordt een mooie aanvulling op het meer voetbalinhoudelijke Eredivisie op Zondag, dat tegelijkertijd op een ander ESPN-kanaal te zien is.”

Bron: ESPN/BM

Bericht delen