dinsdag 16 januari 2018

Hallmark Channel niet meer te zien in Nederland

Vandaag nemen Nederland en Vlaanderen afscheid van het televisiekanaal Hallmark Channel. Televisieaanbieder UPC stopte de doorgifte van dit filmkanaal al op 4 juli. Andere aanbieders staken de doorgifte vandaag.

Het besluit om in Nederland met de doorgifte van Hallmark Channel te stoppen is niet van de Nederlandse televisieaanbieders afkomstig. Eigenaar NBC Universal maakte vorig jaar bekend dat het merkrecht voor Hallmark Channel deze maand zou verlopen. Als gevolg hiervan mag Hallmark Channel niet meer buiten de Verenigde Staten worden uitgezonden. Naast het merkrecht verloopt ook de uitzendrechten voor films die op Hallmark Channel te zien zijn buiten de Verenigde Staten.

Ziggo heeft als vervanging voor Hallmark Channel eerder deze maand het televisiekanaal Crime & Investigation Channel in het zenderaanbod doorgegeven. Bij andere televisieaanbieders is nog geen vervanging voor Hallmark Channel. De verwachting is dat in september – bij het begin van het nieuwe televisieseizoen – bij veel televisieaanbieders veranderingen en uitbreidingen in het zenderaanbod worden doorgevoerd.

Bron: Totaal TV/Broadcast Magazine

Bericht delen