dinsdag 16 januari 2018

Halina Reijn wordt Nederlandse Nurse Jackie

Halina Reijn speelt de hoofdrol in de nieuwe AVRO-serie Charlie. Dit is een Nederlandse adaptatie van de Amerikaanse serie Nurse Jackie en wordt vanaf maart 2013 in tien afleveringen op de maandagavond uitgezonden op Nederland 3. De opnames beginnen half november in Den Bosch.

Charlie leeft twee verschillende levens. Als verpleegster werkt ze op de spoedeisende hulp in een grootstedelijk ziekenhuis, waar zij het verschil maakt tussen leven en dood. Op de afdeling wordt de no-nonsense en krachtige Charlie door zowel collega als patiënt gerespecteerd, maar ook gevreesd vanwege haar bijtende humor en antiautoritaire houding. In haar andere leven is ze drugsverslaafd. Ze steelt medicijnen uit het ziekenhuis en liegt tegen iedereen om haar geheim te bewaren. Ook tegen haar man en twee dochtertjes. In het eerste seizoen probeert Charlie haar twee levens in balans te houden, maar de opeenstapeling van leugens dreigt al snel uit de hand te lopen.

De serie wordt geproduceerd door Kemna & Zonen en Endemol, in opdracht van de AVRO. De regie ligt in handen van Frank Krom, Pieter van Rijn en Job Gosschalk.

Bron: AVRO

Bericht delen