HALAL heet vanaf nu 100%
woensdag 17 april 2024

HALAL heet vanaf nu 100%

De afgelopen twee decennia heeft HALAL als onafhankelijk film- en fotografieproductiebedrijf, zowel in Nederland als op internationaal vlak, naam gemaakt met een oeuvre bestaande uit documentaires als King of the Cruise, speelfilms als Prins en series als New Kids.

HALAL heet vanaf nu 100%. Gijs Determeijer, Partner en Executive Producer van 100%: “De laatste 19 jaar is de wereld veranderd en wijzelf ook. We begrijpen dat de naam HALAL vragen kan oproep en en voor verwarring kan zorgen. Cultural appropriation was niet iets waar we ons bewust van waren en voortschrijdend inzicht is iets dat ons allemaal raakt. We vinden het belangrijk om daarnaar te handelen en tijd om onze naam te veranderen. De nieuwe naam 100% reflecteert wat wij zijn: een broedplaats voor creatieven in film en fotografie, met 100% focus op ‘craft’. We zien elk project als een kans om te groeien en een blijvende impact achter te laten op de popcultuur. Kortom: hetzelfde bedrijf, maar met een nieuwe naam.”

Olivia Sophie van Leeuwen, Partner, Managing Director en Documentary Producer van 100%: “100% is een krachtige weerspiegeling van waar ons bedrijf en onze mensen voor staan. Voor ons is 100% niet alleen een uitdrukking, het is onze mentaliteit als makers. Onze toewijding aan onze kernwaarden verandert niet. We blijven ons kwetsbaar opstellen, zullen grenzen verleggen, onszelf weer transformeren en vooral 100% eigen blijven in alles wat we doen en maken.”

Bron: 100%/BM

Bericht delen