dinsdag 16 januari 2018

Hagoort bezorgd over politieke snelheid

‘Relatief opgelucht’ maar nog steeds bezorgd over de politieke slagvaardigheid als het gaat om de publieke fusieprocessen: voor Henk Hagoort is er never a dull moment. De voorzitter van de Raad van Bestuur van de NPO maakt in de nieuwe editie van Broadcast Magazine de tussenbalans op.

Bij alle omroepen blijven de wil én het tempo om te herstructureren aanwezig, constateert Hagoort. Nu de Tweede Kamer en het (demissionaire) kabinet nog… “De omroepen zijn deze periode allemaal onomkeerbare stapjes aan het zetten, maar daarvoor is wel een wet noodzakelijk. De nu demissionair minister was van plan die wet voor de zomer naar de Raad van State te sturen en daar mag geen vertraging in komen.”

Want de voortgang in de fusieprocessen gaat “eigenlijk sneller dan we oorspronkelijk van plan waren”, stelt Hagoort vast. “Maar nogmaals: de wetgeving moet wel in hetzelfde tempo blijven meelopen, anders kan het niet eens. Dat wordt de grote vraag voor de komende maanden: kunnen wij met de Tweede Kamer en het demissionair kabinet zaken doen?”

Hagoort reageert ook op de 100.000 euro die voor de url npo.nl aan de Nederlandse Postduivenorganisatie werd overgemaakt. Een verantwoorde uitgave? “Ja. Er is natuurlijk een beetje lacherig over gedaan, maar ik denk dat anno 2012 elk bedrijf zijn eigen url wil. Als je op NPO gaat zoeken en je komt bij postduiven terecht, dan gaat er toch iets mis. Dit was de goedkoopste variant.”

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen