woensdag 17 januari 2018

Haagse Lobby van Rick Nieman naar primetime

De NPO haalt het programma Haagse Lobby van Rick Nieman per direct naar primetime. Het politieke onderzoeksprogramma van WNL krijgt voortaan plek op de woensdagavond van NPO2, om 20.30 uur. De eerste twee afleveringen van de zesdelige reeks stonden nog geprogrammeerd na Nieuwsuur op vrijdagavond.

In het programma onderzoekt Nieman de machten en krachten die spelen op de grote politieke beslissingen die de belastingbetalers veel geld kosten. Komende woensdag staat de politieke lobby rond de aanschaf van de Joint Strike Fighter (F35) centraal. Nieman spreekt lobbyisten, politici, ex-bewindslieden en defensieminister Jeanine Hennis.

In de eerste afleveringen verkende Rick Nieman de politieke krachten rond het vrijgeven van de gokmarkt. Ook dook hij in de beslissing die leidde tot de grootste groene deal ooit, onder de titel De handel in wind. In de volgende uitzendingen gaat hij ondermeer in op de subsidies op elektrische auto’s, het dossier van kindermarketing en de afschaffing van het statiegeld.

Het programma kon rekenen op lovende kritieken. NRC Handelsblad ziet in Rick Nieman een Kevin Spacey uit House of Cards, die het labyrint van politiek Den Haag verkent. Het programma bedrijft volgens recensent Hans Beerekamp ‘Meer dan ooit genuanceerde journalistiek’.

Bron: WNL/Broadcast Magazine

Bericht delen