dinsdag 16 januari 2018

Guido Weijers van SBS naar KRO

‘Vanaf nu mag ik vol enthousiasme schreeuwen: ik ga een tv-programma maken voor de KRO en ik doe De Oudejaarsconference 2012 op Ned. 1!’ Dat nieuws twitterde Guido Weijers dinsdag even na 12.00 uur. Een klein uur later werd zijn nieuws bevestigd door een persbericht van de KRO.

Weijers, die dit jaar een sabattical heeft, was de afgelopen jaren met zijn Oudejaarsconference te zien op SBS 6. Op zijn site geeft hij toelichting: “Na vijf jaar met veel plezier voor SBS De Oudejaarsconference te hebben gemaakt, maak ik die in 2012 voor de KRO. En bij die omroep krijg ik ook nog eens een eigen tv-programma! Een prachtige kans om weer eens iets nieuws uit te proberen. Ik heb zin om de publieke omroep weer eens wakker te schudden!”

Vanaf 4 december 2011 is Weijers acht weken lang te zien in het nieuwe tv-programma De Week van Weijers. Mediadirecteur Taco Rijssemus van de KRO: “De komst van Guido Weijers past goed bij de KRO. Actuele maatschappelijke thema’s op een humoristische manier behandelen, dat hebben we in het verleden vaker met succes gedaan. Ik ben heel blij met Guido Weijers, die hier een nieuwe impuls aan zal geven.”

Bron: BN De Stem/KRO

Bericht delen