GTST blijft te zien bij RTL 4
vrijdag 5 juli 2019

GTST blijft te zien bij RTL 4

Goede Tijden, Slechte Tijden, dat al enige tijd kampt met teruglopende kijkcijfers, verhuist niet naar Videoland of RTL 5. Dat zegt producent en schrijver Rohan Gottschalk in gesprek met De Telegraaf.

“Dat is een ding in de media, maar bij ons speelt dat absoluut niet. De kijkcijfers zijn weliswaar teruggelopen, maar we maken nog steeds bijna elke avond een van de best bekeken programma’s van RTL”, aldus Gottschalk. “Ik weet zeker dat er een heleboel mensen heel erg boos zullen zijn als de serie van het ene op het andere moment op Videoland wordt weggezet, maar daar is ook helemaal geen sprake van.”

In april van dit jaar liet RTL-programmadirecteur Peter van der Vorst weten niet tevreden te zijn met de kijkcijfers van Nederlands langstlopende soapserie. Volgens Van der Vorst was dit te wijten aan verhaallijnen, die te ver van de kijker af zouden zijn gaan staan. “Het moet gaan om normale mensen. Daar zijn we nu dus heel actief op aan het bijsturen”, aldus de RTL-programmadirecteur destijds.

Volgens Gottschalk gaan er inderdaad dingen veranderen bij de soapserie. “We gaan meer nadruk leggen op invoelbaarheid en herkenning. Ik denk dat we als makers een stap hebben teruggezet naar het GTST waar mensen de afgelopen dertig jaar van zijn gaan houden.”

Bron: Telegraaf/BM

Bericht delen