Grote verandering in programmering L1
vrijdag 7 september 2018

Grote verandering in programmering L1

Maandag 17 september begint L1, de publieke regionale radio- en televisiezender in Limburg, met een nieuw dagelijks tv-programma: L1mburg Centraal.

Het is een van de grootste veranderingen in de tv-programmering van de regionale omroep sinds vele jaren. Met deze aanpak reageert L1 op de trend dat steeds meer Limburgers het regionale nieuws via 1Limburg (web en app) consumeren en dat de nieuwsfunctie van televisie daardoor geleidelijk verandert.

De live uitzending van L1mburg Centraal is zeven dagen per week om 17.30 uur. ‘Ons nieuws, jouw verhaal’ is het motto van het nieuwe programma, dat in de plaats komt van bekende namen als L1NWS, AvondGasten, L1SPRT en Limbourgeois. Voor actuele onderwerpen uit deze programma’s blijft dagelijks plaats in L1mburg Centraal, maar de verpakking zal anders zijn.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen. De afgelopen weken is de grote studio van L1 totaal vernieuwd. Dat was noodzakelijk omdat voortaan in iedere uitzending live wordt geschakeld naar een aantal verslaggevers die van Mesch tot Molenhoek het nieuws duiden en op zoek gaan naar persoonlijke verhalen. Ook zullen regelmatig studiogasten aanschuiven.

Hoofdredacteur Leo Hauben: “Regionaal nieuws blijft voor L1 natuurlijk heel belangrijk. Op tv gaan we ’s avonds, op een minder formele toon, vooral uitleggen wat dat nieuws betekent voor de Limburgers. We willen verhalen vertellen.”

Vanwege bezuinigingen is de Rijksbijdrage aan L1 begin 2017 met 1,5 miljoen euro verlaagd, meer dan 10 procent van de totale begroting. L1 was gedwongen een aantal scherpe keuzes te maken, om de programmering zo aantrekkelijk mogelijk te houden. Daarbij zijn ook werkwijze en structuur van de redactie aangepast.

Bron: L1/BM

Bericht delen