dinsdag 16 januari 2018

Grootverdieners publieke omroep naar acht

In 2013 zal het aantal presentatoren bij de publieke omroep dat boven de balkenendenorm verdient, worden teruggebracht van tien naar acht. Uiteindelijk mogen nog drie personeelsleden van de omroep boven de norm verdienen. Dat schrijft demissionair minister Marja van Bijsterveldt (CDA, Media) aan de Tweede Kamer.

Daarmee houdt de publieke omroep zich aan het maximum voor het aantal grootverdieneners bij de omroep, zoals dat in 2009 is vastgesteld. Het vorige kabinet van VVD en CDA dat werd gedoogd door de PVV wilde het aantal op termijn terugdringen naar drie.

Publieke omroepen mogen zelf bepalen wie in aanmerking komt voor de uitzondering op de salarisregels. Ze moeten het bedrag boven de norm uit eigen verenigingsgelden betalen. De Raad van Bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep beslist uiteindelijk wie meer mogen verdienen dan de norm, ongeveer 190.000 euro.

Van de tien presentatoren die nu meer dan de norm verdienen, werken vier bij jongerenomroep BNN en drie bij de VARA. Twee werken bij de TROS, de KRO heeft één veelverdiener in dienst.

Bron: Elsevier/HartvanNederland

Bericht delen