Grootste Kerstboom straalt vanaf 11 december
vrijdag 10 december 2021

Grootste Kerstboom straalt vanaf 11 december

Zaterdag 11 december om half acht ’s avonds gaan de lampen van de Grootste Kerstboom in IJsselstein voor de 23e keer aan. De in kerstverlichting gehulde Gerbrandytoren is tot en met donderdag 6 januari 2022 te bewonderen.

Fans van De Grootste Kerstboom kunnen de ontsteking op zaterdag 11 december meebeleven via www.degrootstekerstboom.nl. De livestream start om 19.15 uur, de ontsteking van de boom is om 19.30 uur.

Tijdens de online uitzending komen onder ander burgemeester Patrick van Domburg van de gemeente IJsselstein en Mieke Kromwijk, voorzitter van de stichting De Grootste Kerstboom, aan het woord. Verder is er een cameraploeg in de buurt van de toren op zoek naar reacties van mensen die kijken naar de ontsteking. En natuurlijk wordt er verbinding gezocht met diegenen die zorgen dat de lampen ieder jaar stralen.

23e ontsteking
Het is dit jaar de 23e keer dat de metamorfose van de Gerbrandytoren plaatsvindt. De eerste keer was in 1992. De boom wordt verlicht door 120 ledlampen en een toplicht. De lampen bevinden zich op speciale tuien met een totale lengte van vier kilometer. Deze zijn op de toren aangebracht op respectievelijk 125, 200, 265 en 325 meter hoogte. Op de grond zijn de lichtsnoeren bevestigd aan de bestaande tuiblokken. De Grootste Kerstboom is bij helder weer tot in de verre omgeving te zien, tot wel 40-50 kilometer ver en zelfs vanaf de Brienenoordbrug in Rotterdam.

Bron: Stichting De Grootste Kerstboom/BM

Bericht delen