woensdag 17 januari 2018

Golden Globes in teken van #MeToo

De Golden Globes stonden zondag volledig in het teken van #MeToo. Bijna alle sterren op de rode loper gaven zondag gehoor aan de oproep om gekleed in het zwart te verschijnen bij de awardshow.

Daarmee protesteerden zij tegen seksueel geweld in Hollywood. Daarnaast droegen veel aanwezigen een speldje van de Time’s Up-beweging. Dat initiatief van driehonderd vrouwen uit de entertainmentwereld haalde in een paar dagen vijftien miljoen dollar op voor een fonds waaruit juridische kosten van minder bevoorrechte slachtoffers van seksueel misbruik betaald zullen worden. 

Oprah Winfrey nam bij de ceremonie de Cecil B. DeMille Award in ontvangst, een oeuvreprijs. Ook zij sprak in haar dankwoord over Metoo. “Te lang werden vrouwen niet geloofd of serieus genomen door mannen als zij zich durfden uit te spreken over de macht van mannen. Maar hun tijd is voorbij”, aldus de 63-jarige Winfrey. Haar speech werd met een staande ovatie ontvangen.

De film Three Billboards Outside Ebbing, Missouri werd zondag de grote winnaar van de Golden Globes. De zwarte komedie won vier prijzen, waaronder die voor beste film. Ook de serie Big Little Lies won vier prijzen, waaronder die voor beste miniserie. The Shape of Water had de meeste nominaties (zeven), maar verzilverde er daar maar twee van.

Bron: NOS/BM

Bericht delen