dinsdag 16 januari 2018

Global Star Media in financiële problemen

Tv-producent Global Star Media balanceert op de rand van de afgrond, zo meldt De Telegraaf aan de hand van bronnen in omroepland. Global Star is de maker van onder meer Bananasplit (TROS), Ik Miss Nederland (RTL 4), Bibaboerderij (voorheen RTL 8) en concertregistraties van bijvoorbeeld van de Toppers.

Het productiehuis verklaarde gisteren dat er naar een oplossing wordt gezocht voor een acuut liquiditeitsprobleem. De financiële situatie van het bedrijf kwam aan het licht nadat bleek dat een concertregistratie van de Toppers wordt vastgehouden door een facilitair bedrijf. Die firma houdt de banden in onderpand omdat Global Star een betalingsachterstand heeft.

Global Star raakte in moeilijkheden omdat het productiehuis, aldus diverse bronnen, nog één à twee miljoen euro tegoed zou hebben van de Bibaboerderij BV. Die organisatie is de rechthebbende van de gelijknamige, door Global Star geproduceerde kinderserie. Entertainmentbedrijf Rocket is mede-eigenaar van Global Star (51 procent), maar heeft ook een belang in de Bibaboerderij BV (49 procent). De mensen achter Rocket zijn Benno de Leeuw (onder meer manager van de Toppers) en Frans Bauer-manager Peter Haarbrink.

Global Star Media en Bibaboerderij BV konden vanmorgen geen commentaar geven.

Bron: De Telegraaf/Broadcast Magazine

Bericht delen