Giro d’Italia bezorgt Eurosport record
maandag 28 mei 2018

Giro d’Italia bezorgt Eurosport record

De 101e Giro d’Italia heeft Eurosport een record bezorgd. De 21 etappes van de Italiaanse ronde werden door gemiddeld 273.000 kijkers gevolgd. Hiermee is de Giro het best bekeken meerdaagse sportevenement in de historie van de sportzender. De absolute kijkcijferpiek – 837.000 kijkers – werd genoteerd in het laatste uur van de etappe van vrijdag 25 mei, toen Chris Froome zijn indrukwekkende solo beloond zag met de roze trui.

In totaal wist Eurosport met de Giro alle uitzendingen van de etappes plus de voor- en nabeschouwingen, 3,6 miljoen mensen te bereiken. Op de voor Eurosport belangrijke commerciële doelgroep (man 20-49) was de kijkdichtheid gelijk, terwijl het marktaandeel (all day) op Giro-dagen 26% hoger lag dan tijdens de vorige editie. De etappe van vrijdag 25 mei, die achteraf beslissend bleek, leverde Eurosport een all day marktaandeel op van 8,2 procent op diezelfde doelgroep, wat het derde hoogste all day marktaandeel ooit is voor Eurosport.

Ook het programma Giro Extra, dat voor en na elke etappe te zien was, werd beter bekeken dan vorig jaar. Zo waren de nabeschouwingen met verslaggever Krijn Schuitemaker en expert Bobbie Traksel goed voor gemiddeld 244.000 kijkers; bijna dertig procent hoger dan in 2017.

Bron: Eurosport/BM

Bericht delen