Giovanni Piccirilli benoemd tot CTO RTL Nederland
woensdag 17 januari 2018

Giovanni Piccirilli benoemd tot CTO RTL Nederland

RTL Nederland breidt de directie uit met een Chief Technology Officer (CTO). Met ingang van 1 juni wordt Giovanni Piccirilli (45) in deze nieuwe positie aangesteld.

Piccirilli heeft sinds 2001 op topniveau gewerkt bij verschillende toongevende bedrijven, waaronder Siemens, Liberty Global en later UPC Nederland/Ziggo. Hij was bij Liberty Global en UPC Nederland/Ziggo onder meer verantwoordelijk voor het herstructureren en innoveren van de Tech organisatie en speelde een sleutelrol bij de ontwikkeling van de Horizon home gateway en Horizon Go app, die een nieuwe en open distributie mogelijk maakten.

In 2015 richtte hij zijn eigen bedrijf op, Pepper Technology, waar hij zijn ervaring als consultant in het Tech domein onder andere inzette bij Accenture. Giovanni Piccirilli: “Ik voel me zeer vereerd om de rol van CTO van RTL Nederland op me te nemen. RTL’s leiderschapsambitie in de digitale wereld, waarin de consument de content consumptie drijft, inspireert me enorm, juist omdat Technology in dat spel een hoofdrol speelt.”

Onder leiding van CEO Bert Habets neemt Piccirilli als CTO plaats in de directie van RTL Nederland naast Chief Financial Officer Vivienne de Leeuw, Chief Operational Officer Sven Sauvé, Chief Content Officer Matthias Scholten en Chief Commercial Officer Ton Rozestraten. De komende maanden vindt nog een directiebenoeming plaats op het gebied van consumer en wordt de opvolger van CEO Bert Habets bekendgemaakt.

Bron: RTL/BM

Bericht delen