woensdag 17 januari 2018

Giovanca presenteert VPRO Vrije Geluiden

Vanaf 22 januari wordt VPRO Vrije Geluiden gepresenteerd door zangeres, tekstschrijfster en presentatrice Giovanca. Elke zondagochtend ontvangt zij in TivoliVredenburg in Utrecht uiteenlopende musici uit alle delen van de wereld. Ze volgt presentator Melchior Huurdeman op, die als eindredacteur betrokken blijft bij het programma.

Het programma verhuist van het Bimhuis in Amsterdam naar TivoliVredenburg in Utrecht en krijgt daarmee een nieuw decor. Giovanca Desire Ostiana is naast zangeres ook radiopresentatrice en columnist bij Jazzism. Ze had haar eigen programma op Sublime FM. VPRO Vrije Geluiden is iedere zondag te zien om 10.30 uur op NPO 1.

Naast het wekelijkse televisieprogramma is VPRO Vrije Geluiden ook te horen op de radio: op NPO Radio 4 verkent presentator Tom Klaassen elke zaterdag en zondag tussen 23.00 en 24.00 uur de grenzen van de klassieke muziek. Tom Klaassen presenteert ook op zaterdagavond tussen 21.00 en 23.00 uur Vrije Geluiden op het digitale themakanaal NPO Radio 2 Soul & Jazz.

In samenwerking met VPRO Vrije Geluiden begint TivoliVredenburg dit seizoen tevens een concertserie in samenhang met de opnames. Muzikanten die overdag een sessie doen voor de tv-uitzending, treden ’s avonds op voor publiek in de Cloud Nine zaal. Tot aan de zomer volgen drie edities van Vrije Geluiden Live: op 1 maart, 12 april en 9 mei.

Bron: VPRO/Broadcast Magazine

Bericht delen