Gijs Rademaker aan de slag bij RTL
vrijdag 30 september 2022

Gijs Rademaker aan de slag bij RTL

Gijs Rademaker maakt de overstap van EenVandaag (AVROTROS) naar RTL. Hij gaat vanaf 1 december aan de slag als opiniepeiler en presentator van een nieuw te vormen panel voor RTL Nieuws dat begin volgend jaar van start gaat.

Daarnaast zal Gijs vaker te zijn zien als vaste gast bij de RTL Late Night talkshows om ook daar het sentiment van de samenleving te duiden en staat er een docuserie voor Videoland op de planning. Hierin gaat Gijs samen met Maarten van Rossem in de Verenigde Staten op een wonderlijke zoektocht naar bijzondere dinosauriërs.

Directeur Content RTL, Peter van der Vorst: “Ik ben heel blij dat Gijs Rademaker ons team komt versterken. Met alles wat er gebeurt in onze samenleving, is het waardevol en belangrijk om te weten wat Nederlanders bezighoudt. Via een nieuw panel voor RTL Nieuws kunnen we onder leiding van Gijs dat gesprek met de kijker over tal van onderwerpen dagelijks gaan voeren. Hij heeft de afgelopen jaren bewezen dat hij op een toegankelijke en positieve wijze kan duiden wat er speelt in Nederland. Gijs krijgt ook een vaste rol in onze Late Night talkshows en we zijn in gesprek over andere programma’s!”

Gijs Rademaker: “Na een mooie tijd bij actualiteitenprogramma EenVandaag is het tijd voor een nieuwe stap. Ik ga met ontzettend veel plezier en energie aan de slag bij RTL. RTL Nieuws is een instituut met een ijzersterke journalistieke reputatie én oog voor wat er speelt bij mensen in het land. Als opiniepeiler en presentator draag ik graag met data en verhalen bij aan hun programma’s. In deze moeilijke tijd vol crises en politieke tegenstellingen blijft het belangrijk om te kunnen peilen hoe Nederlanders denken. Ik kijk ernaar uit om dat de komende jaren bij RTL te gaan doen en me daarnaast ook op andere vlakken te ontwikkelen.

Hoofdredacteur RTL Nieuws Ilse Openneer: “We zijn erg blij met de komst van Gijs. Met hem halen we de juiste ervaring en expertise in huis om nóg dichter bij onze kijker komen te staan en te kunnen meten en weten wat er leeft in de maatschappij. We hebben heel veel zin in deze mooie samenwerking en om het nieuwspanel samen vorm te gaan geven.”

Bron: RTL Nederland/BM
Foto: Samuel van Leeuwen/RTL

Bericht delen