dinsdag 16 januari 2018

Gezamenlijk programma NPO over vrijheid

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zendt donderdag 22 januari om 21.30 uur op NPO 1 een circa 2 uur durend programma uit over vrijheid, gelijkheid en broederschap. Aanleiding zijn de recente aanslagen in Parijs. Aan het programma werken alle publieke omroepen mee.

NPO-bestuurder Shula Rijxman wil met het initiatief laten zien dat “de gebeurtenissen in Parijs bewijzen dat waarden als tolerantie en vrijheid van meningsuiting niet vanzelfsprekend zijn. Het is de taak van de publieke omroep om het belang van die waarden te laten zien door de verschillende geluiden in de samenleving een stem te geven. We laten hiermee zien dat we niet alleen toeschouwer zijn, maar ook tussen de mensen staan en de verschillende verhalen van Nederland willen vertellen.”

Art Rooijakkers en Eva Jinek gaan de thema-avond over de gevolgen van de terreurgolf in Frankrijk presenteren. Het tv-programma wordt zowel in de studio als op locatie gemaakt. Ook NPO Radio 1 besteedt in samenwerking met de omroepen overdag aandacht aan het thema vrijheid, gelijkheid en broederschap. Meer informatie over de invulling van de programma’s op radio en tv wordt binnenkort bekend gemaakt.

Bron: NPO/Broadcast Magazine

Bericht delen