Gerbrandytoren wordt weer De Grootste Kerstboom
zondag 11 november 2018

Gerbrandytoren wordt weer De Grootste Kerstboom

Zaterdag 8 december, even over half negen ‘s avonds, gaat De Grootste Kerstboom in IJsselstein weer aan. De voorbereidingen voor de 20ste ontsteking verlopen voorspoedig. De fonkelnieuwe lampen zijn uitgebreid getest en het draaiboek voor de ontsteking ligt klaar. Glennis Grace is dit jaar de hoofdact van het ontstekingsevenement.

Er is veel gebeurd sinds vorig jaar, toen één dag voor de ontsteking een blikseminslag onherstelbare schade aanrichtte. Dit voorjaar kon de organiserende stichting Grootste Kerstboom starten met de ontwikkeling van nieuwe verlichting. Inmiddels liggen er 120 nieuwe lampen klaar om te stralen. Dankzij de steun van lokale ondernemers en -instanties, sponsoren en duizenden donateurs zijn de jaarlijkse kosten voor het inhijsen en de ontsteking van de verlichting gedekt.

Hoofdsponsor Ledvance zorgde voor professionele Osram HQL ledlampen als basis voor de nieuwe verlichting. Specialisten van hoofdsponsor Ampco Flashlight Rental hebben samen met een groep enthousiaste vrijwilligers voor een passende armatuur gezorgd. Hierdoor is de Grootste Kerstboom bij goed weer vanaf tientallen kilometers afstand te zien. Evenals voorgaande jaren zijn Alticom en Volker Wessels Telecom eveneens hoofdsponsor.

Voorzitter Mieke Kromwijk van de stichting De Grootste Kerstboom: “De boom leeft bij heel veel mensen binnen en buiten de regio. Dat is dit jaar opnieuw gebleken. Wij zijn heel blij met de hulp die we hebben gekregen. Nog even en de verlichting gaat weer aan. We hebben er veel zin in.”

In 1992 onderging de Gerbrandytoren voor het eerst een Kerst-metamorfose. De ledlampen in De Grootste Kerstboom branden continu van zaterdag 8 december 2018 tot en met zondag 6 januari 2019.

Bron: DeGrootsteKerstboom/BM

Bericht delen