Gerbrandytoren dit jaar zonder publiek ontstoken
zondag 13 september 2020

Gerbrandytoren dit jaar zonder publiek ontstoken

De Gerbrandytoren in IJsselstein, met 372 meter de hoogste zendmast van Nederland, wordt ook dit jaar omgetoverd tot De Grootste Kerstboom. Maar zonder het evenement met de gebruikelijke duizenden toeschouwers. Er wordt nog wel gekeken of er online een alternatief kan plaatsvinden.

Het ontstekingsevenement op het Podiumterrein, waar jaarlijks zo’n vier- tot vijfduizend mensen op afkomen, gaat dit jaar helaas niet door. “Dat vinden we heel jammer”, aldus voorzitter Mieke Kromwijk van de stichting De Grootste Kerstboom. “Toch konden we als bestuur geen ander besluit nemen. We weten nu niet of het mogelijk en wenselijk is om in december een coronaproof-evenement te houden.”

Lichtpuntje
“We merken nu al aan de reacties op Facebook dat velen uitkijken naar het moment dat de lampen weer aan gaan”, laat Kromwijk weten. “Temidden van de coronacrisis hebben we allemaal behoefte aan sfeer, iets positiefs om naar uit te kijken. Een lichtpuntje, letterlijk en figuurlijk.”

Het bestuur van de organiserende stichting zet alles op alles om ook in dit ongewone jaar de Grootste Kerstboom te laten branden. Het is de bedoeling dat de kerstboom tussen 12 december en 6 januari 2021 voor de 22e keer straalt. Nu de ‘R’ weer in de maand is begint traditiegetrouw de fondsenwerving. “Een aantal van onze sponsoren, vaak lokale ondernemers, maakt een moeilijke periode door. Het zal nog best een uitdaging worden om voldoende geld bij elkaar te sprokkelen, maar we hebben goede hoop dat het toch gaat lukken”, meldt Kromwijk.

Online evenement
Het stichtingsbestuur denkt na over alternatieven zoals een online-ontstekingsevenement op zaterdag 12 december. Inmiddels zijn de eerste verkennende gesprekken gehouden, de komende tijd moet er meer duidelijk worden. Mieke Kromwijk: “Het zou mooi zijn als Kerstboom-fans met online ervaring, creatieve ideeën en liefst met faciliteiten zich melden. We zijn een klein bestuur en kunnen alle hulp gebruiken.” Belangstellenden kunnen contact opnemen via email: info@degrootstekerstboom.nl.

Bron: RTV Utrecht/BM

Bericht delen