dinsdag 16 januari 2018

Gerard Timmer over zomerprogrammering NPO

Gerard Timmer, Directeur Video bij de Nederlandse Publieke Omroep, heeft een blog geschreven over de zomerprogrammering. Hij probeert de indruk weg te nemen dat de publieke omroepen een maandenlange zomerpauze inlassen en weinig nieuws brengen. ‘Het begrip zomerstop is al lang verleden tijd. We komen in de zomer dus ook met nieuwe programmaseries. De zondagavonden zijn natuurlijk beroemd vanwege Zomergasten.

Maar ik verheug me ook op het nieuwe programma van Giel Beelen, waarin de 3FM DJ vanaf maandag 25 juni op zoek gaat naar nieuw singer-songwriter-talent. Op zondagavond zie je op Nederland 3 nieuwe afleveringen van Ranking the Stars, De Beste Zangers Unplugged, Lipdub en Spuiten en Slikken op Reis. En als je van films houdt dan is de vrijdagavond een aanrader, met films als The Diplomat, The Men Who Stare at Goats en Into the Wild. Verder zie je op Nederland 3 deze zomer onder meer Over de Streep, Puberruil Xtra en Metropolis.

Herhalingen? Nee, allemaal nieuwe afleveringen. Z@pp start met het Junior Songfestival, een nieuwe wildlife serie, en het nieuwe TROS programma Spetterslot. Op Nederland 2 komen we zes weken lang om 20.30 uur met een dagelijkse kennisquiz: De Slimste Mens, met Philip Freriks en Maarten van Rossum.’

Bron: NPO

Bericht delen