Gerard Timmer nieuwe algemeen directeur NOS
dinsdag 20 februari 2018

Gerard Timmer nieuwe algemeen directeur NOS

Gerard Timmer is door de Raad van Toezicht van de NOS per 1 mei 2018 benoemd tot de nieuwe algemeen directeur van de NOS. Timmer, nu nog algemeen directeur van BNNVARA, volgt hiermee Jan de Jong op die eind vorig jaar directeur van Feyenoord werd. Hij zal samen met zakelijk directeur Geert Hofman de directie van de NOS vormen. 

Johan van der Werf, voorzitter van de Raad van Toezicht van de NOS, is verheugd over de komst van Timmer: “Met Gerard Timmer krijgt de NOS een algemeen directeur die de snel veranderende mediawereld als geen ander kent en gewend is om over grenzen heen te kijken. Gerard is een sterke en toegankelijke leider die mensen aan zich weet te binden en kan inspireren tot vernieuwing.”

Gerard Timmer (49) richtte in 1997 de omroep BNN op en was daar tot 2006 voorzitter. Na een korte periode bij SBS keerde hij weer terug naar de publieke omroep als directeur televisie bij de NPO. Sinds 2014 is hij algemeen directeur van omroep BNNVARA.

Gerard Timmer: “De NOS is een prachtige organisatie, het hart van de journalistiek van Nederland, een betrouwbaar baken. Met de taak om het publiek te informeren met nieuws, sport en evenementen. Van buitengewoon belang. Dat verbindt ons land. En dat belang oefent een grote aantrekkingskracht op mij uit. Ik kijk er enorm naar uit om met mijn toekomstige NOS-collega’s verder te bouwen aan de kracht van deze omroep en de betekenis daarvan voor iedere Nederlander.”

En over zijn aanstaande vertrek: “BNNVARA is een geweldig mediabedrijf waar bevlogen makers en medewerkers zich elke dag tot het uiterste drijven om het publiek te inspireren, te verbazen, te laten lachen en te informeren. Vanuit Hilversum, Amsterdam en het einde van de wereld. Zo’n bruisende omroep verlaat je niet zomaar. Om die keuze te maken, moet er iets heel bijzonders op je pad komen. Met de uitdaging die mij bij de NOS wacht, is dat het geval. Ik laat een geweldige club mensen en een prachtige, betekenisvolle publieke omroep achter.”

Marc Adriani wordt per 1 februari 2018 interim algemeen directeur van BNNVARA. Hij is door de Raad van Toezicht van de omroep aangesteld. Wanda van Kerkvoorden, voorzitter van de Raad van Toezicht van BNNVARA: “Gerard Timmer heeft met de eenwording van de merken BNN en VARA een duidelijke koers voor de komende jaren bepaald. We gunnen de NOS deze bevlogen bestuurder en Gerard uiteraard deze mooie nieuwe uitdaging, maar we zullen hem enorm gaan missen.”

De strategische lijn van het nieuwe BNNVARA is in de afgelopen jaren door Gerard Timmer samen met Adriani als zakelijk directeur en Robert Kievit als media directeur uitgezet. In zijn rol als interim directeur zal Marc Adriani die koers samen met Kievit in volle vaart voortzetten. Wanda van Kerkvoorden: “Marc kent de organisatie door en door. Hij is een enthousiaste en ervaren bestuurder met oog voor de maker én het publiek. Ik heb er alle vertrouwen in dat BNNVARA in goede handen is bij Marc, zodat de Raad van Toezicht zich de komende periode zorgvuldig kan buigen over de structurele invulling.”

Bron: NOS/BNNVARA/BM
Foto: Annemieke van der Togt 

Bericht delen