Gerard Joling tekent exclusief contract bij RTL
dinsdag 19 maart 2019

Gerard Joling tekent exclusief contract bij RTL

Presentator en zanger Gerard Joling verbindt zich voor twee jaar exclusief aan RTL. Dinsdag is het contract officieel ondertekend. Vanaf september is hij te zien als jurylid in de nieuwe muzikale tv-show The Masked Singer. Daarnaast gaat Joling meerdere programma’s voor RTL presenteren.

Sven Sauvé, CEO RTL, kijkt uit naar de samenwerking: “Door zijn jarenlange ervaring als zanger en entertainer is Gerard een ideaal jurylid. Met zijn oprechte interesse in mensen krijgt hij altijd de echte verhalen boven tafel. De man heeft bovendien de meest aanstekelijke lach van Nederland. We geven zijn humor en ontwapenende persoonlijkheid de komende jaren graag alle ruimte bij RTL.”

Voor Joling is de exclusieve deal met RTL een mijlpaal in zijn carrière: “Het is een eer de komende jaren voor RTL aan de slag te gaan, ik werk al lang met veel plezier met ze samen. RTL stelt me prachtige programma’s in het vooruitzicht, maar The Masked Singer heeft voor mij de doorslag gegeven. Een mooi contract met mooie plannen voor de toekomst.”

Gerard Joling was in 1995 voor het eerst bij RTL te zien als presentator van het programma Karaoke op 4. Sindsdien heeft hij bijgedragen aan veel succesvolle formats bij RTL, zoals de serie reallifesoaps van Geer & Goor. Ook was hij als vaste gast ruim 80 keer te zien bij Carlo en Irene in Life 4 You. Nu, bijna 25 jaar na zijn eerste presentatieklus bij RTL, tekent hij een exclusief contract voor twee jaar.

Joling is één van de juryleden in The Masked Singer dat vanaf september te zien is bij RTL 4. Het van origine Koreaanse tv-format is een enorme hit op de Amerikaanse zender FOX. In het programma gaat Joling samen met zijn mede-juryleden en het publiek op zoek naar de identiteit van de bekende personen die vermomd optreden in de studio. De overige juryleden maakt RTL later bekend.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen